Koska työhyvinvoinnin kokemus on yksilöllistä, tulee siihen tähtäävien keinojenkin olla. Haluamme olla rikastuttamassa suomalaisen työelämän hyvinvointipalveluita omalla osaamisellamme.
Olemme tähän asti erikoistuneet vaativissa olosuhteissa ja vuorovaikutusympäristöissä toimivien työntekijöiden ja organisaatioiden tukemiseen. Perinteisten työelämäkysymysten rinnalle nousee yhteistyössä usein yksilön persoonallisuuteen ja elämän kokonaistilanteeseen liittyviä kysymyksiä. Haluamme tähän tarpeeseen pystyä jatkossa paremmin vastaamaan ja näistä havainnoista Vrisko on saanut alkunsa. Osaltamme haluamme olla myös luomassa kulttuuria, jossa panostaminen psyykkiseen hyvinvointiin on yhtä arkista fyysisen hyvinvoinnin vaaliminen.
Näkökulmamme psyykkiseen hyvinvointiin liittyy suhteisiin – olivatpa ne sitten työssä tai vapaa-ajalla. Minkälainen suhde minulla on itseeni? Miten kohtelen ja puhun itselleni? Kuuntelenko niitä viestejä, joita kehoni minulle yrittää kertoa? Entä, minkälainen suhde minulla on työhöni? Annanko aina kaikkeni itseni kustannuksella? Koenko, että kaikki romahtaa ilman minua vai onko minun helppoa asettua välillä muidenkin kannateltavaksi? Entä, miten voin muissa suhteissa? Tulenko nähdyksi kotona tai työpaikalla? Olemme aina jonkinlaisessa suhteessa, liittyipä se sitten itseemme, toiseen ihmiseen tai muuhun tahoon, kuten vaikkapa edustamaamme organisaatioon.
Näkemyksemme mukaan suhteessaolon mallit rakentuvat meihin elämänkokemustemme myötä ja ne ohjaavat tapaamme olla itsemme ja muiden kanssa. Tyypillisesti samankaltaiset ilmiöt toistuvat erilaisissa suhteissa, mutta yhteinen tutkiminen alkaa sinulle ajankohtaisesta teemasta. Joskus tuloksena on merkittäviä muutoksia, joskus siemen joka ajan myötä kasvaa. Tarjoamme avauksia sekä työelämän näkökulmasta että vapaa-ajan ilmiöistä. Mistä sinä haluaisit aloittaa?
Visa Metsälä
psykologi